SunPower™ Соларни Панели

Факт е дека нашите панели произведуваат најголема моќност во споредба со сите останати соларни панели на пазарот, помагајќи ви да заштедите повеќе на вашите сметки за комунални услуги и компензираат поголем дел од електрична енергија. Всушност, нашите панели се толку моќни, што го држат светскиот рекорд во ефикасноста. SunPower® панелиte се и до 50% помоќни од оние на најблиските конкуренти и создаваат од два до четири пати поголема моќ од панелите со thin-film технологија.


Ние ви нудиме голем избор на панели со цел да ви помогнемe да ги најдете оние што се вистинските за вас.


Супериорни перформанси - Најмоќниот соларен панел на планетата


SunPowerTM 315Е соларниот панел обезбедува највисока ефикасност и перформанси моментно. Користејќи ги 96 back-contact соларните ќелии, SunPowerTM 315Е испорачува вкупна ефикасна конверзија по панел од 19,3%. SunPowerTM 315Е панелот со намалениот коефициент напон-температура, анти-рефлективно стакло и исклучителните перформанси при недоволна осветленост, произведува енергија со најголема моќност по единица површина.

Со Високи Перформанси


SunPowerTM 230 соларниот панел обезбедува највисока ефикасност и перформанси денес. Користејќи ги сите 72 back-contact соларни ќелии, SunPowerTM 230 испорачува вкупна ефикасна конверзија по панел од 18,5%. SunPowerTM 230 панелот со намалениот коефициент напон-температура и исклучителните перформанси при недоволна осветленост, произведува енергија со најголема моќност по единица површина

Со Високи Перформанси + Вредност


SunPowerTM 215 соларниот панел обезбедува највисока ефикасност и перформанси денес. Користејќи ги сите 72 back-contact соларни ќелии, SunPowerTM 215 испорачува вкупна ефикасна конверзија по панел од 17,3%. SunPowerTM 215 панелот со намалениот коефициент напон-температура и исклучителните перформанси при недоволна осветленост, произведува енергија со најголема моќност по единица површина.

БЕНЕФИЦИИ


Висока Ефикасност

SunPower™ соларните панели се најефикасните панели на пазарот денес.

Повеке Моќ

Нашите панели произведуваат повеќе енергија користејќи ист простор - до 50% повеќе од панелите со конвенционален дизајн и 100% повеќе од соларни панели со thin-film технологија.

Намалени Трошоци

Повеќе моќ на панелот значи помалку панели за инсталација. Ова заштедува и време и пари.

Сигурен Дизајн

Докажани материјали, темперирано предно стакло, моќна елоксирана рамка која му овозможува на панелот да функционира во повеке конфигурации.